FAQ

1. ONKO VALMENNUSKURSSEISTA MITÄÄN HYÖTYÄ ?
>> katso vastaus

2. MITEN METAFORIN KURSSIT POIKKEAVAT MUIDEN KURSSEISTA ?

>> katso vastaus

3. OLEN AJATELLUT PYRKIÄ JYVÄSKYLÄN YLIOPISTOON PSYKOLOGIAA LUKEMAAN, KOSKA OLEN JO KERRAN  HELSINKIIN YRITTÄNYT MUTTA TULOKSETTA. ONKO JYVÄSKYLÄÄN KUITENKAAN HELPOMPI PÄÄSTÄ SISÄÄN PSYKOLOGIAN LAITOKSELLE KUIN HELSINKIIN? ENTÄPÄ ONKO HELSINGIN JA JYVÄSKYLÄN PÄÄSYKOEKIRJOISSA VAIKEUS/TASOEROJA? KANNATTAAKO MINUN PYRKIÄ HELSINKIIN VAI JYVÄSKYLÄÄN, KUN PÄÄSYKOEKIRJAT HELSINKIIN OVAT KUITENKIN HIEMAN MUUTTUNEET VIIME VUODESTA?
On hyvin vaikeaa, ellei mahdotonta sanoa, kumpaan olisi helpompi päästä opiskelemaan. Ihan vaivatonta sisäänpääsy ei varmasti ole kenellekään kumpaankaan paikkaan. Aiempien vuosien hakijamäärät, sisään päässeiden prosenttimäärät, eri valintakokeiden luonne tai tiettynä vuonna olevat valintakoekirjat ovat luonnollisesti tekijöitä, joihin huomio helposti kiinnittyy kuvaamassasi tilanteessa. Näille tekijöille ei kuitenkaan kannata antaa kohtuutonta huomioarvoa.

Tärkeintä on oma päätöksesi ja halusi mennä opiskelemaan haluamaasi ainetta haluamaasi yliopistoon. Kun olet tehnyt päätöksen, voit keskittyä olennaiseen ja sulkea muun ulkopuolelle. Päätös kannattaa kuitenkin tehdä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Näin siis yleisellä tasolla.

Pohdintaasi valintakoekirjojen vaikeudesta / tasoeroista voisi ehkä sanoa sen verran, että varmastikin useiden hakijoiden mielestä erityisesti Niiniluodon tieteenfilosofian kirja sekä Mellinin tilastotieteenkirja ovat jollain tavalla hankalan tuntuisia. Vastaavaa hankaluutta ei ehkä Jyväskylän tämän vuotisissa valintakoekirjoissa ole. Tästä ei kuitenkaan seuraa välittömästi, että kannattaisi pyrkiä Jyväskylään ennemmin kuin Helsinkiin. Helpon tuntuiset valintakoekirjat tai vastaavasti vaikean tuntuiset jossain muualla saattavat nostaa hakijamääriä etukäteen helpon tuntuisissa kokeissa. Tästä seuraa kuitenkin sisäänpääsyprosentin pieneneminen ja vastaavasti etukäteen vaikea tuntuisissa kokeissa saattaa sisäänpääsyprosentti olla tavallista korkeampi. Tämän suuntaista liikehdintää saattoi halutessaan nähdä viime vuoden kokeissa Helsingissä psykologian kohdalla.

Vain yhden kirjan kolmesta vaihtuminen vuodelle 2001 tuntuu äkkiseltään selvältä edulta jo edellisenä vuonna valintakokeisiin lukeneille. Toisaalta jotkut saattavat kokea raskaaksi samoihin kirjoihin tarttumisen taas uudestaan. Tämänkin asian suhteen siis henkilökohtaiset asioiden painotukset ja merkityksenannot ovat keskeisin tekijä.
<< takaisin päävalikkoon

4. TUTKISKELTUANI ERI YLIOPISTOJEN PSYKOLOGIAN LAITOSTEN SIVUJA, EN OIKEIN PÄÄSSYT SELVYYTEEN, MITKÄ ovat niiden erikoistumisalueet. Eli voisitteko lähettää lyhykäisyydeSsään minulle tiedot niistä eli mitkä ovat vahvoja alueita kussakin laitoksessa.
>>Katso vastaus

5. JÄRJESTÄTTEKÖ KURSSEJA HELSINGISSÄ TIETEENFILOSOFIAN KIRJASTA?
>> katso vastaus 

6. MITÄ KUMMAA MEINAATTE "OPETUKSEN PAINOPISTEILLA"; ITSEREFLEKTION LISÄÄMINEN JNE. YMMÄRTÄÄKÖ KAIKKI "ALOITTELEVAT" PSYKOLOGIT MITÄ NOI EDES TARKOITTAA. MÄ YMMÄRSIN VAIN SEN ENSIMMÄISEN "TYÖN TEKEMINEN" (="ARBEIT MACHT..." :-) )

>> katso vastaus

7. VOINKO OSALLISTUA TURUSSA JÄRJESTETTÄVILLE KURSSEILLE, VAIKKA OLEN PYRKIMÄSSÄ HELSINKIIN OPISKELEMAAN?
>> katso vastaus

8. MINKÄLAISEN KOULUTUKSEN OMAAVIA IHMISIÄ TEILLÄ ON OPETTAJINA?
>> katso vastaus