FAQ

1. ONKO VALMENNUSKURSSEISTA MITÄÄN HYÖTYÄ ?
>> katso vastaus

2. MITEN METAFORIN KURSSIT POIKKEAVAT MUIDEN KURSSEISTA ?
>> katso vastaus

3. OLEN AJATELLUT PYRKIÄ JYVÄSKYLÄN YLIOPISTOON PSYKOLOGIAA LUKEMAAN, KOSKA OLEN JO KERRAN  HELSINKIIN YRITTÄNYT MUTTA TULOKSETTA. ONKO JYVÄSKYLÄÄN KUITENKAAN HELPOMPI PÄÄSTÄ SISÄÄN PSYKOLOGIAN LAITOKSELLE KUIN HELSINKIIN? ENTÄPÄ ONKO HELSINGIN JA JYVÄSKYLÄN PÄÄSYKOEKIRJOISSA VAIKEUS/TASOEROJA? KANNATTAAKO MINUN PYRKIÄ HELSINKIIN VAI JYVÄSKYLÄÄN, KUN PÄÄSYKOEKIRJAT HELSINKIIN OVAT KUITENKIN HIEMAN MUUTTUNEET VIIME VUODESTA?
>>Katso vastaus

4. TUTKISKELTUANI ERI YLIOPISTOJEN PSYKOLOGIAN LAITOSTEN SIVUJA, EN OIKEIN PÄÄSSYT SELVYYTEEN, MITKÄ ovat niiden erikoistumisalueet. Eli voisitteko lähettää lyhykäisyydeSsään minulle tiedot niistä eli mitkä ovat vahvoja alueita kussakin laitoksessa.
>>Katso vastaus

5. JÄRJESTÄTTEKÖ KURSSEJA HELSINGISSÄ TIETEENFILOSOFIAN KIRJASTA?

>> katso vastaus
 
6. MITÄ KUMMAA MEINAATTE "OPETUKSEN PAINOPISTEILLA"; ITSEREFLEKTION LISÄÄMINEN JNE. YMMÄRTÄÄKÖ KAIKKI "ALOITTELEVAT" PSYKOLOGIT MITÄ NOI EDES TARKOITTAA. MÄ YMMÄRSIN VAIN SEN ENSIMMÄISEN "TYÖN TEKEMINEN" (="ARBEIT MACHT..." :-) )
>> katso vastaus

7. VOINKO OSALLISTUA TURUSSA JÄRJESTETTÄVILLE KURSSEILLE, VAIKKA OLEN PYRKIMÄSSÄ HELSINKIIN OPISKELEMAAN?
Se ei liene kovin viisasta ainakaan psykologian kurssin osalta. Kussakin kaupungissa järjestettävät kurssit ovat aina kyseisen paikkakunnan yliopiston valintakoevaatimusten mukaisista kirjoista. Toki kursseilla on mahdollista oppia paljon vastaustekniikasta ja -strategiasta, mutta psykologian (ja filosofian) osalta valintakoekirjat ovat tänä vuonna niin erilaiset eri yliopistoissa, että kannattaa tarkkaan miettiä, mihin omat voimavarat riittävät.

Harkinnan arvoisena vaihtoehtona kannattaa kuitenkin huomioida etäkurssit. Niillä tarjottavat sisällöt ovat samoja kuin muilla valmennuskursseillamme. Ainevaihtoehtoina ovat psykologia, filosofia ja kognitiotiede.

Tilastotieteessä emme vielä etäopetusta tarjoa ja tilanne on muutenkin hiukan toinen. Vaikka kirjat jonkin verran poikkeaisivatkin toisistaan, ovat esim. todennäköisyyslaskennan perusteet aina samat riippumatta siitä, mistä kirjasta niitä opiskelee. Näin ollen jääkin kunkin itse arvioitavaksi, mikä merkitys on tilastokirjojen mahdollisilla tyylillisillä eroilla tai aihealueiden toisistaan poikkeavuuksilla päätökseen, tullako toisessa kaupungissa järjestettävälle tilastokurssille, kuin mihin on lopulta pyrkimässä. Kurssihintoihin sisältyvän itseopiskelumateriaalipaketin voi joka tapauksessa saada täysin omien toiveiden mukaisesti minkä tahansa kaupungin valintakoekirjoihin pohjautuen riippumatta siitä, missä kaupungissa osallistuu kurssille.

<< takaisin päävalikkoon

8. MINKÄLAISEN KOULUTUKSEN OMAAVIA IHMISIÄ TEILLÄ ON OPETTAJINA?
>> katso vastaus